Wednesday, October 04, 2006

Werelddierendag vandaag

Vandaag is het werelddierendag. Je kan er niet naast horen: Q-music doet met Wim Oosterlinck, die is overgelopen van bij StuBru, de verkiezing van het meest nutteloze dier (last I heard was het de mug), en ook de activoerders tegen bont laten weer van zich horen. Groot gelijk trouwens. Maar dat hoeft niet uitsluitend op deze dag te gebeuren.
We zullen maar zeggen dat je in eigen huis moet beginnen om de wereld te verbeteren zeker? Filip en ik doen toch ons best om onze huisdieren content te houden. Ze hebben weliswaar al wat moeten inleveren sedert de komst van Roos, vooral de hondjes dan, maar we denken niet dat ze te klagen hebben. Zie foto! Op tijd lekker eten, soms eens tafelrestjes waartoe ook de buurvrouw bijdraagt, een gezellig hok, supercomfortabele en dus veelgebruikte (en veel te dure :-)) fatboy-kussens, knuffels en wandelingskes, zotdoenerij, speelgoed (je zou onze tuin eens moeten zien, die ligt bezaaid met trekringen en balletjes) enz. Verwende nesten zijn het eigenlijk!
Toegegeven, ze kunnen al eens op de zenuwen werken (dat gewriemel, vuile poten, haar overal) en het vergt veel extra energie, die twee loebassen in huis in combinatie met de katten én Roos. We moeten immers alert blijven voor tekenen van jaloezie - kwestie van geen gevaarlijke situaties te creëren.
We kunnen ze niet missen! Ze maken deel uit van ons gezinnetje.
Zie trouwens ook eerdere post "Two boxers live here" om te weten hoe het er hier soms aan toe gaat...

No comments: