Friday, October 06, 2006

Belspel

Ooit al eens gekeken naar het belspel? Ik bedoel, echt gekéken (en niet toevallig tegengekomen om dan snel weg te zappen). De beste comedy is er niks tegen!
Uiteraard is het een eer die enkel weggelegd is voor – tijdelijke – thuisblijvers zoals ik die onder het voeden nogal eens de tv durf opzetten.
Uren volbabbelen met weinig reactie en 1000x hetzelfde vertellen maar in andere bewoordingen, chapeau voor de presentatrice. (Waarschijnlijk is er trouwens een goeie reden voor dat ik dit mannelijke presentatoren nog niet heb zien doen, die zouden te rap door hun 2000woorden per dag zitten ;-) )
Ik geef zelfs toe dat ik me al twee keer heb laten verleiden om mee te doen.
Hoe het zover komt? Je krijgt het gewoon op je zenuwen doordat de dame in kwestie je zo zit aan te porren om te bellen, en vraagt je af waarom er niemand die telefoon neemt... Ineens flitst het dan door je hoofd dat je misschien toch de enige bent die gekl genoeg is om te kijken, dus bel je maar. Addertje onder het gras: de lijnen zijn niet “direct” zoals aangegeven op het scherm, maar je moet eigenlijk “geluk” hebben dat die opengaan nét als jij belt.
Welk woord past achter “werk”, was eens de vraag. 8 borden met een woord erachter, en elk juist antwoord was geld waard (500€). Geen reactie? Komop mensen, je doet al zoveel voor alle anderen, dit doe je voor jezelf. Wie kan dat geld niet gebruiken? Jezelf er eens lekker mee verwennen. Het is hier akelig stil, dat vind ik helemaal niet leuk. Komaan, stop die spanningsmuziek, onderbreek me en geef het goeie antwoord. Let vooral goed op de tips die verschijnen. Een van de woorden die we zoeken heeft te maken met een dier. Ondertussen staat ze heftig te gesticuleren, nl wijzen naar de tip, haar oortje op zijn plaats duwen, aangeven dat je móet bellen... Het woord dat we zoeken heeft iets te maken met een dier. Het telefoontje dat dan binnenkomt zegt een logisch antwoord: werkpaard. Ach, jammer jammer, dat is het niet... En dan verschijnt er werk.s op het scherm. Opgelet, werkpaard is al gezegd en dat is het niet. Kijk goed, er komt een tip. Het heeft iets te maken met een rund op vier poten – tja een rund met drie poten is nogal vreemd he? Komaan mensen. En er verschijnt werko. op het scherm. Volgende telefoontje: werkpaard. Ik ben hierna gestopt met kijken.

1 comment:

Anonymous said...

keep posting like this it’s really very good idea, you are awesome!

viagra