Sunday, October 08, 2006

Naar de stembus

8 oktober, het zal wel niemand ontgaan zijn dat we vandaag een nieuw gemeente- en provinciebestuur moesten gaan kiezen.
Filip was opgeroepen om in het stembureau te gaan zitten, dus die is al van deze ochtend vroeg de deur uit gemoeten. Roos en ik zijn dan tegen een uur of 10 gaan stemmen - in de veronderstelling dat het er rustig zou zijn, omdat dan veel volk in de mis zou zitten, die meestal als afsluiter hun stem gaan uitbrengen. Niet dus deze keer, veel volk in de gemeentelijke basisschool en we moesten redelijk lang aanschuiven. Filip had een leuke job: wachtertje spelen, m.a.w. de mensen tegenhouden en aangeven wanneer ze binnen mochten.
Roos was dus met mij mee, in de draagzak. Het zal wel een schattig zicht geweest zijn, zo'n klein kaboutertje-met-pinnemuts met het enige wat je van haar zag, beentjes, handjes en een schattig koppie dat ongetwijfeld haar grote ogen goed de kost heeft gegeven. Met baby op stap heeft natuurlijk zijn gevolgen.
Die draagzak doet het maagje keren, en ze heeft thuis en onderweg verschillende keren melk teruggegeven. In het stemhokje zelf dacht ik dat alles er al uit was, tot... Plets! Mijn papieren lagen net opengeplooid. Deze stem heeft ze dus mee bepaald en zal niet meer zo anoniem zijn...

No comments: