Monday, March 19, 2007

Heroes

De serie Heroes al gezien? Iets vre-se-lijk intrigerends vind ik dat!
Ik ben naar de reeks beginnen te kijken omwille van alle reclame die er vooraf over gemaakt was; vooral het feit dat de pilootaflevering in de VS een record aantal kijkers had gelokt, vond ik enigszins uitnodigend.
Wel, VT4 zendt elke maandag 2 afleveringen uit, en kijken is dus zooooo verslavend!
De reeks is een soort science-fiction verhaal (en ik geef toe: in principe ben ik daar eigenlijk niet zo voor te vinden) dat - als we dan toch gaan vergelijken - ergens het midden houdt tussen Desperate Housewives en Lost. Desperate Housewives omwille van de intriges en de vraagstukken, Lost omwille van het "ontdekkingsverhaal". En elke aflevering eindigt met een cliffhanger van formaat!
Het opzet:
Enkele mensen ontdekken ongeveer tegelijkertijd (maar zonder ze het van elkaar weten) dat ze een bepaalde speciale 'gave' hebben. Ze worstelen er weliswaar mee om hiermee om te leren gaan. Voorbeelden: kunnen vliegen, de toekomst kunnen schilderen, lichamelijk onschendbaar zijn, door muren kunnen lopen... Elke gave heeft eigenlijk een genetische oorzaak - de rode draad in de serie is een gewone sterveling, Dr. Suresh, een professor in genetica, die het werk van zijn vader probeert af te maken. Wanneer de heroes hun krachten bundelen, kunnen ze de wereld van de ondergang redden. Ze hebben immers een gezamenlijke vijand en deze elementen vormen het onderliggend gegeven. Er duikt altijd wel weer een bad guy op vanuit een onverwachte hoek, maar telkens lijkt ook de oplossing van de onderliggende puzzel dichterbij te komen.
Ondertussen zijn aflevering 5 en 6 al uitgezonden - wie nog niet gekeken heeft, kan dan misschien via digitale televisie (of nadien op dvd) zijn "schade" inhalen. En voor de duidelijkheid: het is de moeite!

1 comment:

Sabine said...

Zal ik het begintunetje eens hummen??? lol
We kijken nog steeds naar dezelfde dingen (dat zoveel anderen met ons daar naar kijken doet nu even niet terzake!)