Saturday, March 24, 2007

Beter slapen

Enkele jaren geleden kochten we ons een nieuwe matras "latex 7-zonig". Een zachte matras dus, gemaakt uit materiaal dat steeds zijn vorm terug aanneemt, en waar 7 zones in afgebakend zijn, naargelang het gewicht van het lichaam dat ergens rust.
Prima matras, ware het niet dat we toen de fout hebben gemaakt om onze lattenbodem te behouden, zo een uitschuifbaar geval. Dat is wel praktisch, als je het moet doen passen op een bed van 160cm, maar de laatste tijd voelde de balk in het midden (die bij de uitschuifbersie hoort) echt als een muur. Blijkbaar zou dat komen doordat de latten hun veerkracht intussen al een beetje verloren zijn.
Vandaag zijn we dus naar de winkel getrokken, en hebben er zonder veel twijfelen (op 5 minuten tijd ) een nieuwe lattenbodem gekocht. Het zijn er eigenlijk twee, en ze zijn afgewerkt met rubber aan de zijkanten, waardoor zeker niet het ongemak dreigt van een "balk". Ze hadden de dingen gelukkig ook in stock, en een uurtje later stond het zelfs al bij ons thuis. Ik ben eens benieuwd... Komende nacht is wel een korte, maar als de lattenbodem zijn werk doet (en Roos niet te veel kneut), zouden we diep moeten slapen en morgen als herboren wakker worden.

No comments: