Monday, July 16, 2007

Feestjes en zo

En daarmee zit het weekend er ook alweer op. We hebben ten volle van het schitterende weer geprofiteerd om de barbecue nog eens boven te halen. Zaterdag bij ons thuis etentje gedaan, met Wim & Griet en hun kids, heel gezellig. Griet en ik hebben zelfs nog het einde van de middag al last-minute- shoppend kunnen doorbrengen terwijl de mannen met de kindjes op wandel waren.
Gisteren, zondag, waren we alweer van de goei, en mochten we onze voeten onder tafel schuiven bij mijn zus, waar er een feestje gehouden werd t.g.v. de verjaardag van haar huisgenoten. Een lekkere barbecue (alweer, maar dat steekt verre van tegen hoor!), gezellig buiten zitten (de bijen moest je er wel bijnemen...) en smullen. Roos heeft zich uiteraard ook niet onbetuigd gelaten en met volle goesting meegesmikkeld van al dat lekkers, inclusief een stukje verjaardagstaart. Voorts heeft ze de glijbaan van de nichtjes “bedwongen” en een hele dag rondgehost. Leuk om te zien, hoe ze nu toch al stappend ergens kan geraken (is toch makkelijker dan al kruipend in dat kriebelend gras, eh, zeg) en altijd vrolijk tot de vermoeidheid inslaat. Omstreeks 18u30 hebben we ze uitgeteld in bed gelegd, en niet meer gehoord tot vanmorgen.

On a totally different note:
Update van de crèche: vanaf 13 augustus mag Roos naar de “peuters 1”. Technisch gezien behoort ze al tot dat groepje sedert haar eerste verjaardag, maar op plaatsen zoals kribbes is het wachten geblazen tot het betreffende plaatsje vrijkomt. Ze hebben me er zelfs gezegd dat er op een gegeven moment meer kleine lopertjes in de babygroep zaten dan dat er effectief “platte baby’tjes” in zaten...Anyway, volgende maand zal Roos dus officieel - volgens de papieren die we ook moesten invullen - pap met brokjes leren eten (ha!) en op vaste tijdstippen gaan slapen. Volgende fase dus, es zien wat dàt geeft.

No comments: