Sunday, April 15, 2007

Zomers dagje uit

Het voorbije weekend leek het echt zomervakantie te zijn, in alle opzichten.
Omdat het schitterende weer (26°C) al langer was aangekondigd, had ik de agenda goed volgeboekt, om met volle teugen van die zon te kunnen genieten.
Gisteren hebben Roos en ik een hele ochtend de markt en de winkelstraten van Aalst onveilig gemaakt, en we zijn met een compleet nieuwe garderobe voor haar thuisgekomen. In de namiddag stond er een babybezoekje op het programma, maar toen lag ze net te dutten, dus daarvoor heeft ze gepast.
's Avonds hebben we een poging gedaan tot barbecue op de elektrische grill. Poging, omdat het ding, na een jaar in de kast, de geest heeft gegeven. We hebben het vlees dan maar gauw op de pan gegooid en alsnog buiten gegeten (de gedachte alleen is al veel waard he :-) ).
Vandaag trokken we met zijn drietjes in oer-zomer-outfit naar Planckendael. Gewapend met water, zonnebrandolie, zonnebrillen en petjes hebben we de hele middag gewandeld en rondgekeken. We zijn nu een dik uur thuis en voelen het wel in de benen. Roos zal vermoedelijk heel goed slapen, want ze heeft haar ogen uitgekeken op al die dieren middenin het groen. Een van de dwerggeitjes kwam zelfs "flossen", wat een plezier! Een avondbadje was geen overbodige luxe voor haar, kwestie van de mengeling van stof, de zonnecrème en zweet af te wassen...
Ze heeft ons trouwens vandaag met al dat geschater een sneak preview gegeven: een wit randje bovenaan links in haar mondje. Haar derde tandje zit klaar om helemaal door te komen.

Aaah, nu nog even chillen buiten, met een glaasje wijn, en voldaan terugkijken op een welgevuld weekend.

No comments: