Thursday, April 19, 2007

Schoentjes

Roos heeft haar eerste paar echte schoentjes! Nu staat niks haar nog in de weg om een volleerd stappertje te worden.
De aankoop stond al een tweetal weken op het programma, maar 's zaterdagsochtends in een bomvolle winkel een uurtje gaan zitten wachten met een mogelijks ongeduldig/moe/hongerig kind was nu niet echt de bedoeling.
Filip en ik konden er vandaag net na het werk wel om. En Roos was geweldig! De behulpzame winkeldames hebben nogal op haar gestoeft over hoe flink ze wel was. Het was even spannend of ze met die zware dingen aan haar voetjes ook wel zou willen stappen, maar dat bleek helemaal geen probleem.
We zijn naar een winkel gegaan waar ze al sedert 1959 gespecialiseerd zijn in kinder- en jeugdschoenen. Want blijkbaar zijn er voorwaarden voor eerste schoentjes. Even de les opzeggen: Er moet een pink en een duim ruimte zijn tussen de grootte van de voet zelf en de schoen, en dan kunnen ze er een maand of 3-4 mee voort. Verder mag er niets knellen of door een gesp verdeeld worden in 'kussentjes'. Roos, met haar mollige voetjes, vertoonde bij vele modellen toch kussentjes, dus de uiteindelijke gekozen schoen werd er eentje - na eliminatie - in zeer lichtgroen met een bloemetje en een comfortabele T-gesp.
Thuis wilde Roos zeer graag achter haar baby walker aan gaan lopen, en deed dat als een volleerde clown (of Charlie Chaplin) met "veel te grote schoenen" dat zou doen. Wij vonden het in elk geval hilarisch!

1 comment:

Anonymous said...

ik wil de bewijzen zien op foto!!
Het zal wel leuk om zien zijn.
Is ze ook zo trots op haar schoentjes?