Thursday, June 05, 2008

Ziek

Roos is ziek geweest. Een of andere bacterie, die eigenlijk klinkt als een exotische lekkere kaas als je er niet te veel verder bij nadenkt, heeft zich uitgeleefd in haar darmpjes. Met als gevolg koorts (eventjes), buikkrampen, diarree en géén eetlust whatsoever. De stevige billetjes, de bolle kaken en de opgezette buik zagen we als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ne mens zou al zeggen dat het een chance is dat ze een klein beetje reserve had.
Nu, twee kilo lichter, massa’s pampers verder en ettelijke machines vieze was later, gaat het alweer beter. De kapoenerij is er terug, er kan al eens gelachen worden en de vertelsels zijn weer van de lucht. Gelukkig maar. Maar morgen toch nog even een check bij de dokter, want ben er nog niet volledig gerust in.
Momenteel krijgt madam een nogal speciale bediening met enkel dingen die ze lust (stukjes kaas, worteltjes, yoghurt, melk...) onder het motto van “ze kan het maar binnen hebben”, en dat komt haar nogal goed uit. ’t Zal haar (afgeslankte) gat varen als het weer eten zal zijn wat de pot schaft.

Ondertussen heeft mama overal rode bobbels. Zal een allergische reactie zijn op de bezigheidstherapie “Bumba”...

1 comment:

Anonymous said...

aaaargh Bumba. Daar krijg ik nu ook eens groene en paarse vlekken van zie!
Fijn om te lezen dat uw afgeslankte dochter terug beter is.